mandag den 26. august 2013

Hjemmelavet nutella

Jeg har altid haft indtrykket af, at hjemmelavet nutella var svært og at det var noget der tog laaaang tid.. Men jeg blev overrasket over hvor nemt det egentlig var :) og det blev en god værtindegave :) 

Alt der skal bruges er: 

100 g chokolade - jeg brugte ca 25 g mørkt koge chokolade og 75 g lys chokolade

50 g ristede hasselnøder

1 dl fløde

40 g smør ( stuetemperatur )


Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca 5 min. Kom nødderne på et viskestykke og gnub skallen af.



Blend 2/3 af hasselnødderne helt fint og kom det i en skål sammen med chokoladen. Chokoladen skal være i små stykker.



Varm fløden op, og kom det over nødde/chokolade blandingen og rør rundt til chokoladen er smeltet.
Smuldre smørret ned i blandingen og rør igen godt rundt.
Den sidste 1/3 af nødderne hakkes groft og kommes til sidst i blandingen.



Det hele hældes på glas og sættes på køl. 




Tip: 

Kom evt mere mørk chokolade i, alt efter hvor mørk du godt kan lide den

Kom lidt appelsinskal i



"Never regret anything that made you smile" 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar