fredag den 24. maj 2013

Hjemmelavet brownie med hjemmelavet is

Her kommer opskriften på brownies. Den kan spises som den er, men den bliver ekstra go med noget hjemmelavet is til :) 

Der bliver til et ildfast fad ( alt efter hvor stor den er, og hvor tyk man vil have den.

Ingredienser:

375 gram chokolade ( mørk )
200 gram smør/margarine
7 æg
600 gram sukker
100 gram mel
1/4 tsk bagepulver
1/4 salt/havsalt
1,5 spsk kakao
150 gram valnødder

Tænd ovnen på 170 grader ( varmluft )

Smelt chokoladen og smørret.

Pisk æg og sukker sammen ( ikke alt for luftigt )

Røg ægge/sukke massen sammen med chokolade/smør massen.

Sigt mel, bagepulver og kakao i.

Hak valnødderne groft og vend dem tilsidst i.

Kom bagepapir i formen og bag kagen i ca 40-50 min.

Kagen vil være lidt ubagt i midten.



Hjemmelavet is

Hvis man har en ismaskine er denne opskrift nem og hurtig. Jeg har ikke prøvet den uden en ismaskine, men kunne forestille mig, at det ville være på samme måde som med andre opskrifter.

Dette er bare en grundopskrift. Man kan tilføje ting ligesom man vil, og har løst til.


Ingredienser:

3 pasteuriserede æggeblommer
3,5 dl mælk
70 gram sukker


Varm mælken langsomt op, til der dannes små bobler

Pisk æggeblommer og sukker indtil sukkeret er opløst.

Hæld ægge/sukker massen i mælken lidt af gangen, og varm blandingen på svag varme, i stil den begynder at tykne lidt.

Lad blandingen køle af i ca 1,5-2 timer

Køres på ismaskine 


Tips:

Tilsæt hakket /revet chokolade

Tilsæt blendet frugt eller fintskåret frugt

Bland vaniljekorn sammen med sukkeret og lav en vaniljeis

Hvis isen skal være mere cremet, kan man udskifte noget af mælken med fløde

Man kan erstatte noget af mælken med yoghurt, og derved få en yoghurtis. Ved yoghurtis varmer man stadig mælken og blander det med ægge/sukker massen. Massen køles. Når man skal køre massen på ismaskinen, blander man yoghurten sammen med. 



Vi lavede en yoghurtis med en bærblanding og vanilje
Bærerne havde vi hakket rimelig fint




"De, der ikke kan huske fortiden, er dømt til at gentage den."








Ingen kommentarer:

Send en kommentar