Den kræver ikke ret mange ingredienser, og man kan ændre den alt efter hvilken slags boller man lige er i humør til.
Antal: kommer an på hvor store man laver dem, men der bliver omkring 20+
Ingredienser:
50 gram gær
1 L vand
2 tsk sukker
2 tsk salt
1 dl olie
Mel ( omkring 1600 g, men prøv at se hvornår konsistensen er rigtig )
Opløs gæren i vandet.
Kom sukker, salt, olie og mel i.
Dejen må gerne stadig være lidt klistret.
Lad den hæve i min. 30 min. ( jeg plejer at lade den hæve i min. 1 time )
Tænd ovnen på 175-180 grader ( varmluft )
Form bollerne og lad dem hæve indtil ovnen er varm nok.
Bag bollerne i midten af ovnen i ca 10 min. ( ovne bager ikke ens, så prøv at give dem som du plejer, når du bager boller )
Tips:
Kom gerne en masse kerner i så det bliver lidt mere grove.
F.eks solsikkekerner, valnødder ( hakkes groft ), græskarkerner, havregryn.
I stedet for kun at bruge hvedemel, så brug også gerne noget grahamsmel.
Kom evt lidt maltmel i, dette giver bollerne en mørkere farve. Til denne portion skal der kun 1 spsk i.
I disse boller er der: hvedemel, grahamsmel, maltmel, solsikkekerner, havregryn, valnødder og akacie honning. | ||
"At dvæle ved det negative, forstærker ganske enkelt, det negatives magt." | ||
Ingen kommentarer:
Send en kommentar