Du skal bruge en springform med løs bund med en diameter på 20 cm
Kiksebund
220 gram digestive kiks
100 gram usaltet smør, smeltet
Blend kiksene til fine krummer i en foodprocessor.
Kom krummerne i en skål og tilsæt det smeltede smør.
Rør rundt så det hele samler sig.
Kom krummemassen i formen, og tryk den ned mod bunden, og ud i kanterne med bagsiden af en ske. Stil formen i køleskabet i 20-30 min.
Fyld
700 gram flødeost neutral
1 tsk vaniljeessens
120 gram sukker
3 store æg
160 gram blandede bær ( må godt være frost )
Varm ovnen op til 160 grader ( varmluft )
Rør flødeost, vaniljeessens og sukker sammen i en røremaskine til det er glat
Tilsæt æggene et ad gangen og rør rundt efter hver tilsætning. Skrab kantens sider ned.
Rør bær i med håndkraft. Sørg for de bliver fordelt over det hele.
Hæld fyldet over kiksebunden.
Stil den fyldte form oven på et stykke sølvpapir, og fold det op omkring siderne, så der ikke kommer vand ind.
Stil formen i en bradepande og hæld vand i bradepanden - på den måde bages den i vandbad, og undgår at tørre ud.
Kør en paletkniv rundt langs indersiden af formen -dette forhindre at fyldet brænder fast.
Bag kagen i 35-45 min, eller til den er gylden, særligt i kanten, og virker spændstig. Midten må gerne være lidt blød.
Kør en paletkniv rundt i kanten når kagen er kommet ud. Så sidder kanten nemlig ikke fast til formen.
Lad kagen køle helt af i formen. Når den er fast tages den ud af formen.
Pynt den evt med friske bær eller creme fraiche.
Tip
Kagen bliver kun bedre af at få lov til at stå et par dage i køleskabet.
"Intet flyver hurtigere end sladder. "
Ingen kommentarer:
Send en kommentar