Dette resulterede også i at der skulle prøves at lave marmelade, så vi gik på rov en aften. Desværre var vi kommet så langt hen på sæsonen, at der kun var frugter tilbage helt oppe i toppen, men vi har heldigvis fået investeret i en frugt plukker, og den viste sig at være uundværlig på vores lille tur :) den kan række 3 m, så der blev samlet en masse bær :)
Vi fik samlet en masse blommer og mirabeller, og så var det ellers igang med at lave marmelade.
Vi brugte:
Blommer
Mirabeller
Sukker
Melatin
Atamon
Fjern kernerne fra blommerne og mirabellerne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde. Kom evt lidt vand i bunden, så det ikke brænder på.
Hæld marmeladen på glas. Husk at skylle det i atamon, så det er helt rent. Lukkes med det samme.
Da vi havde en masse blommer og mirabeller i overskud, lavede jeg en hurtig blomme/mirabelle grød til aftenskaffen :)
Igen, smages til med sukker som man nu selv godt kan li' det. Denne var i den lidt mere sure ende, end marmeladen. Der kom flødeskum med vaniljesukker på, og brændt hvid chokolade.
Den kan spises enten varm eller kold :)
"Laugh when you can,
apologize when you should,
and let go of what you can't chance.
Life's too short to be anything... but happy."
Ingen kommentarer:
Send en kommentar